Görev neye denir ?

Sadiye

Global Mod
Global Mod
Görev Neye Denir?

Herkese merhaba, forumdaşlar! Bugün biraz kafamda dolaşan bir soruyu paylaşmak istiyorum. Hani şu çok kullandığımız, bazen ne olduğunu tam anlamadığımız, bazen de korkuyla “görev” dediğimizde içimizde bir titreme oluşan o kelime… Görev… Peki, ne demek gerçekten? Aslında görev nedir? Sadece yapılması gereken işler mi? Yoksa üstesinden gelince bir ödül kazandığımız gizli bir görev mi?

Hadi, biraz kafamızı dağıtalım, gülümseyelim ve “görev”i bir de mizahi açıdan inceleyelim! Sizinle birlikte, bu soruyu çözmeye çalışırken, erkeklerin ve kadınların görev anlayışlarının nasıl farklılaştığını keşfedeceğiz. Hadi bakalım, hazır mısınız? Görev zamanıdır!

Erkekler ve Görev: Çözüm Odaklı Süper Kahramanlar!

Erkeklerin görev anlayışı dediğimizde, genel olarak şöyle bir şey hayal ediyorum: Bir görev belgesi elinde, gözleri parlıyor, “Yapılır!” diyor ve hemen çözüm aramaya başlıyor. Birkaç dakikalık planlamadan sonra, çok stratejik bir şekilde hedefe odaklanıp, adım adım gitmeye başlıyorlar. Tıpkı bir aksiyon filmi kahramanı gibi... “Görev tamamlandı!” ve işte alkışlar! Ama elbette her “görev”in zorluk seviyesi farklı. Eğer ortada bir yemek yapma göreviyse ve karnı acıkmışsa, anında bir pizza siparişi verilmesi de erkeklerin görev stratejisinin bir parçası olabiliyor.

Örneğin, diyelim ki bu bir görev: "Banyo yap!" Erkeklerin buna yaklaşımı şu olabilir: "Bir duş alıp, çıkıp giyineceğim. Hadi bakalım, bu görevi de çözüyorum!" Bütün sürecin en kısa sürede tamamlanması, stratejik olarak görev çözme becerisinin zirveye çıkması demek. Ama... Tabii ki, bazen banyo görevinde “yok bir de bir şey unuttum, şampuanı bulamıyorum!” gibi bir kaybolma durumu da olabiliyor. Ne demişler, "her strateji planında aksaklıklar olabilir!"

Bu çözüm odaklı yaklaşım, hayatın her alanında kendini gösteriyor. Görev mi var? Sorun değil, hemen çözümü bulalım! Ama bazen de görev, bu kadar basit olmayabiliyor. Örneğin, “Yatak yapma görevi!” İşte burada erkeklerin görev anlayışı biraz daha karmaşıklaşabilir: “Yatak yapmanın en hızlı yolu nedir? Sadece yastıkları yerleştirip, örtüyü düzgün yerleştirebilir miyim?” Bu, erkeklerin her zaman hızlıca çözmek istediği görevlerden biri.

Kadınlar ve Görev: Empatik, Takım Çalışması ve İlişkiyi Unutma!

Kadınların görev anlayışıysa, genellikle biraz daha empatik ve ilişki odaklı olur. Onlar için bir görev sadece yapılması gereken bir iş değil, aynı zamanda bir bağ kurma fırsatıdır. “Yatak yapma” görevi mesela, onlara göre sadece yatak örtmek değil, “Odanın atmosferini değiştirme ve iç huzuru sağlama” görevidir. Yatak yaparken, “Aman! Şu yastık da biraz daha güzel dursun, bu yorganın köşesi de düzgün olmalı, yoksa uyumak pek keyifli olmaz!” diyen kadınlar, görevi tamamlarken adeta bir sanat eseri yaratıyordur.

Kadınlar, görevleri yaparken insanları düşünürler. “Görev yaparken etrafımdaki herkesin mutlu olduğuna emin olmalıyım” mantığı ile hareket ederler. Hadi diyelim, bir evde temizlik yapma görevi var. Erkekler ne yapar? Başlar süpürmeye, sonra hızlıca temizlik bitince koltuğunda rahat bir şekilde dinlenir. Ama kadınlar? Kadınlar temizlik yaparken, bir yandan da evin huzurunu düşünür. “Bu oda güzel bir hale geldi ama biraz da çiçek koyayım, odada bir sıcaklık olsun!” der. Yani görevde sadece "yapılacak şey" değil, “atmosfer” ve “huzur” da oldukça önemli.

Ve tabii, kadınlar görevleri yaparken ilişkileri unutmamaya çalışırlar. “Evet, ben şimdi temizlik yapıyorum ama aynı zamanda buradaki herkesin ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurmalıyım.” Bu bakış açısı, görev anlayışını bir ilişki yönetimi haline getirebilir. Görev bitse de etraftaki herkesin ruh halini düşünerek, insanlara görevi yaparken bir “bağ” kurma çabası içindedirler. Görevleri, “Bunu yaparken sevdiklerimi mutlu ediyorum!” düşüncesiyle daha anlamlı kılarlar.

Görevler Arasında Savaş! Hangi Tarz Görev Daha İyi?

Hadi bir de, erkekler ve kadınlar arasında bir görev yarışması yapalım: Görev, elbette günlük hayatın sıradan işleri. Erkekler çözüm odaklı bir şekilde, hızlıca görevi tamamlama stratejisini uygular. Kadınlar ise görevi yaparken ilişkileri güçlendirip, atmosfer yaratmaya çalışır. Peki, hangisi daha iyi?

Erkeklerin “görev bitirme” hızı gerçekten takdire şayan! Ancak kadınların görevleri yaparken etraflarındaki insanları düşünerek ilerlemeleri, görevi sadece tamamlamaktan çok daha derinleştiriyor. Bir görevin nasıl yapıldığı, sadece sonuca değil, sürece de bağlıdır! Kim bilir, belki kadınlar biraz daha fazla zaman harcayarak, görevleri sadece tamamlamıyor, aynı zamanda o görevi çok daha anlamlı hale getiriyorlar.

Sizce Görev Nedir? Göreviniz Hangi Tarz?

Görevlerinizi nasıl tanımlıyorsunuz? Çözüm odaklı, hızlı bir şekilde mi bitiriyorsunuz yoksa her adımda insanları ve duyguları mı düşünüyorsunuz? Erkekler ve kadınlar arasındaki bu görev farklarını siz nasıl görüyorsunuz? Hadi, yorumlarda paylaşın ve tartışmayı neşeyle büyütelim!